El proper dilluns, 18 de març, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, seran els convidats d’honor de la 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, la gran trobada del món TIC del país que aglutina professionals, empreses, administració, associacions i institucions sector, i que organitzen conjuntament l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF). Entre d’altres autoritats, Torra i Torrent estaran acompanyats pel conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, pel diputat delegat de Societat de la Informació de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares,  i per la comissionada de Tecnologia de l’Ajuntament de Barcelona, Francesca Bria (entre d’altres). 

L’acte, que es farà a l’Auditori de Barcelona, s’iniciarà a les 19.30 hores amb les intervencions del degà del COEINF, Eduard Martin, i del president de Telecos.cat, Pedro Linares. Seguidament, el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, farà la benvinguda institucional. A continuació, tindrà lloc una doble conferència. La primera, que porta per títol: “5G: una oportunitat”, anirà a càrrec de Sergi Figuerola, doctor enginyer de Telecomunicació i director de Tecnologia i Innovació de la Fundació i2CAT. Posteriorment, serà Anna Benavent, enginyera de Telecomunicació i presidenta i cofundadora d’Unitss (l’Associació Catalana d’Informàtics de la Salut), qui abordarà el binomi inseparable que constitueixen la salut i la tecnologia.

La cerimònia continuarà amb el lliurament dels Premis Salvà i Campillo (guardó que reconeix la personalitat de l’any i l’emprenedoria), els Premis Alan Turing (que premiaran al CIO de l’any i a la responsabilitat social), el Premi Cisco a la Transformació Digital, el premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, i el Premi d’Honor de La Nit. També es farà un doble reconeixement: a la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família (pel seu ús intensiu de la tecnologia), i a Carme Torras, matemàtica, doctora en informàtica i professora d’Investigació a l’Institut de Robòtica (CSIC-UPC), distingida com a Professional Catalana TIC de l’any.

Tot plegat es podrà seguir en directe des de www.lanit.cat/streaming .